Vragen en antwoorden rond het Ontwikkeladvies

Wat is de NL leert door regeling?

‘NL Leert door’ is een regeling die onderdeel is van NOW 2.0 van de Rijsoverheid. Er is 67 euro miljoen beschikbaar gesteld voor ontwikkeladvies en scholing in 2020. Het doel? De werkgelegenheid en arbeidskansen van werkend Nederland vergroten. Zie voor ‘Nl leert door’: Hoe Werkt Nederland!

Wie komt in aanmerking voor NL leert door subsidie?

Iedereen vanaf 18 jaar tot AOW-leeftijd (nu in 2020: 66 jaar en 4 maanden) kan gebruik maken van de subsidieregeling. Het maakt ook niet uit of je werknemer, werkzoekende, flexwerker, zzp-er of ondernemer bent.

Wat houdt het gratis ontwikkeladvies in?

Tijdens een ontwikkeladvies-traject ga je samen met mij op zoek naar je kwaliteiten en drijfveren. Vervolgens stellen we samen een actieplan vast. Het belangrijkste doel is om jouw kennis over en je persoonlijke arbeidsmarktpositie te verbeteren. Dit ontwikkeladvies is daarom maatwerk.

Wat zijn de kosten van het ontwikkeladvies?

Het ontwikkeladvies is gratis. Ik registreer op 1 december 2020 jouw deelname bij het overheidsloket en ik krijg tzt als we het traject hebben afgerond de subsidie voor het traject uitgekeerd. Jij dient na de registratie het coachingstraject wel volledig af te maken. We moeten bij de afronding een verklaring tekenen waarbij we aangeven dat we aan de voorwaarden hebben voldaan.

Wat zijn de kosten van het ontwikkeladvies?

Voor jou als deelnemer zijn er geen kosten aan verbonden als het traject geheel wordt doorlopen. Wanneer we het traject niet afmaken, worden de kosten die al gemaakt zijn bij mij in rekening gebracht. Ik ontvang namelijk alleen subsidie voor een afgerond traject.

Is de inschrijving vrijblijvend?

Zolang jij vóór 30 november via de mail aan mij doorgeeft dat je van een inschrijving afziet, zit je nergens aan vast. Het is tot die tijd een voorinschrijving. Op 1 december kan ik de subsidie pas aanvragen. Daarna breng ik wel de door mij al (extern) gemaakte kosten bij jou in rekening.

(Bijgewerkt tot 20 november 2020)